Zeeuwse Platte

Zeeuwse Platte – Intens & Stevig  
Herkomst:    Zeeuwse Wateren
Structuur:     stevig & verrassend
Eetmoment: voorgerecht
Wijntip:        Chablis
Aantal:          linker mandje 12 stuks, rechter mandje 6 stuks

De oester
De Zeeuwse platte, ook wel ‘native oyster’ genoemd, is herkenbaar aan haar ronde, platte schelp. De smaak, kleur en structuur van deze oester zijn anders dan bij creuses. Als enige oester wordt ze verpakt in een rond mandje. De maataanduiding van Zeeuwse platte gebeurt in nullen. Er wordt geteld van klein naar groot: 1/0, 2/00, 3/000, 4/0000, 5/00000 en 6/000000. Dus hoe meer nullen, hoe groter de oester.

Smaak
De Zeeuwse platte is lichtbruin en heeft een zeer verfijnde smaak. Ze geeft een lichtzoete en zilte tinteling op de tong. Na een paar keer kauwen komt er een nootachtige smaak naar boven.