Creuse de Bretagne

Creuse de Bretagne – Fris & Ziltig
Herkomst:          Baai van Quiberon
Structuur:           fluwelig & licht
Eetmoment:       aperitief, voorgerecht
Wijntip:               Champagne of Muscadet
Aantal:                 linker mandje 12 stuks; rechter mandje 6 stuks

Herkomst
De Bretonse creuse komt uit de Baai van Quiberon, gelegen aan de zuidkant van Bretagne. Vele kleine riviertjes monden hier uit. Door de vermenging van het zoete en zoute water krijgt de oester haar specifieke smaak.

De oester
Ze ligt op de bodem van de baai, waardoor ze een aardse smaak krijgt. Ook heeft ze een ‘licht zoetje’ en een fijne hazelnootachtige nasmaak. Wij noemen deze oester een klein juweel (nr. 4 op een schaal van 0 tot 5, waarbij 5 de kleinste is). Je kan haar makkelijk uit de schelp eten, ideaal om te serveren op feesten.

Smaak
De Bretonse oester is mooi ziltig met een
licht zoete nasmaak.