BBQ Oesters

Over deze oester:

BBQ Oesters – Alleen in mandjes van 6 stuks verkrijgbaar
Herkomst: Nederland & Frankrijk
Structuur: stevig & groot
Eetmoment: BBQ
Wijntip: Muscadet

De BBQ oesters
Zeeuwse en Franse creuses worden op op verschillende manieren gekweekt. In de Oosterschelde en de Grevelingen hebben onze oesterkwekers percelen waar de oesters op de bodem van de zee liggen. In Frankrijk is het gebruikelijk om de oesters in grof mazige zakken op ‘tafels’ in de zee te leggen.

Smaak
De smaak van de oester is net als bij wijn, afhankelijk van de regio waar ze vandaan komt. Daarnaast zijn nog andere factoren van invloed op de smaak van oesters, zoals de temperatuur van het water, het zoutgehalte, de bodemgesteldheid, de hoeveelheid voedsel en de stroming van het water. Doordat deze elementen van invloed zijn op de smaak, heeft iedere oesterkweker zijn eigen unieke oesters. Makro en Oestercompagnie gaan met regelmaat naar onze kwekers om de smaak en de kwaliteit van onze oesters testen.  Wij weten hierdoor zeker dat we onze klanten een optimale oesters kunnen leveren.

Waarom hebben wij deze BBQ oesters voor Makro geselecteerd? Als je gaat BBQ’en met oesters je een grotere oesters wilt dan één die je vers eet. Door het BBQ’en verlies je het vocht van de oester en slinkt de oester. Als je met een grote BBQ oesters begint houdt je na het BBQ’en een mooi formaat over.

Enjoy, en tip als je het moeilijk vindt om oesters te openen leg ze gesloten op de BBQ,  ze gaan na 1 minuut open.