OESTERS OPENEN

Home»OESTERS OPENEN

Als je oesters opent, zorg dan voor goed materiaal. Dit zijn een scherp oestermes en een oesterhandschoen. Een maliënkolder oesterhandschoen beschermt je hand het beste tegen de scherpe randen van de oester en tegen het uitschieten van het oestermes.

  • Je legt de oester in je hand met het scharnier naar je toe
  • De spier die je wilt doorsnijden om de oester open te snijden zit op één derde van boven
  • De spier zit aan de rechterkant van de oester
  • Ga voorzichtig met je mes tussen de twee klephelften in
  • Beweeg het mes rustig heen en weer, op zoek naar de spier die je door wilt snijden
  • Hou de oester stevig vast, om te voorkomen dat het vocht eruit loopt
  • Als de schelp open is, verwijder je de bovenste schelp
  • Je snijdt de oester los uit de onderste schelp
  • Je haalt overtollig gruis weg uit de schelp

2 technieken

openen