Recepten & wijnen

Home»RECEPTEN»Oesters St. Tropez (voor 6 personen)

Oesters St. Tropez (voor 6 personen)

 Ingrediënten:
6 Zeeuwse Creuses kook & stoom (maat 3)
6 plakjes geitenkaas
6 stukjes toast ter grootte van een oester

St. Tropez marinade:
1 fijngehakte chilipeper, 50 gr. kappertjes, 50 gr. olijfolie
1 kleine fijngesnipperde ui
2 geperste teentjes knoflook
3 tomaten (zonder schil en in blokjes)
20 gram oreganoblaadjes

Bereiding:
Haal de oesters uit de schelp en vang het vocht op. Stoof de ui in de olijfolie met de oregano, de knoflook, de chilipeper en de tomaten. Meng er op het laatst de kappertjes en het oestervocht door. Leg de sneetjes toast met een plakje geitenkaas en warm het geheel tot de kaas smelt. Warm de oesters in een pannetje. Leg de oesters op de toast met daarop een schepje van de St. Tropez marinade. Afwerken met een scheutje olijfolie en verse oregano.

 

Post Tags -