Recepten & wijnen

Home»RECEPTEN»Oesters Asperges op de Big Green Egg (voor 6 personen)

Oesters Asperges op de Big Green Egg (voor 6 personen)

Ingrediënten:

24 oesters Zeeuwse creuses (Stoer en Robuust of Kook & Stoom) nr. 2 of 3
6 witte asperges
1 sjalotje
1 groentebouillonblokje
25 gram boter
200 gram crème fraîche
gedroogde of verse dragon naar smaak
peper

Bereiding:

Schil de asperges en snijd het onderste, hard gedeelte eraf. Snijd de geschilde asperges in stukjes van 2 à 3 cm en leg ze in koud water om uitdrogen te voorkomen. Breng de schillen en de afsnijdsels met het bouillonblokje in 750 milliliter water aan de kook. Zet het vuur uit. Laat de schillen en afsnijdsels 20 minuten in de bouillon trekken.

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met het rooster tot 250° C. Schenk intussen de bouillon door een zeef en doe deze terug in de pan, de schillen en afsnijdsels gooi je weg. Laat de aspergestukjes uitlekken en voeg ze aan de bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur laag. Laat 8-10 minuten zachtjes koken.

Steek de oesters boven een kom open zodat je het oestervocht opvangt. Pel de sjalotjes en snijd fijn. Smelt de boter in een sauspannetje op matig vuur. Voeg de sjalot toe en bak ze in 2-3 minuten glazig (niet bruin).

Zeef het oestervocht en voeg 1 dl ervan, samen met 2 dl van de aspergesbouillon, aan de sjalotjes toe. Laat het vocht tot ongeveer de helft inkoken.