Recepten & wijnen

Home»RECEPTEN»Oester shooters (voor 4 personen)

Oester shooters (voor 4 personen)

Ingrediënten:

4 oesters
1 tomaat
1 sjalot
sap van 1 limoen
½ komkommer
75 ml Ponzu-saus
1 lente-ui
1 el masago
peper en zout

Bereiding:

Snijd de tomaat dwars kruislings in en leg deze 10 seconden in kokendheet water. Laat de
tomaat vervolgens schrikken in koud water en verwijder de schil. Schrik de tomaat
vervolgens koud water. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de steel en zaden. Snijd
het vruchtvlees in fijne blokjes. Pel de sjalot en snijd deze ook in fijne blokjes. Mix de tomaat,
sjalot en limoensap en voeg naar smaak peper en zout toe.
Schil en snipper de komkommer. Pureer vervolgens de komkommer heel fijn in de blender
en voeg de ponzu-saus toe. Breng dit op smaak met zout en peper. Vul 4 kleine cognacglazen
met dit komkommersap en voeg per glas 1 oester en 1 el tomatensalsa toe. Maak de lente-ui
schoon en hak deze in fijne stukjes. Serveer de Oester-shooter met een schaaltje masago en
een schaaltje met lente-ui.

Post Tags -