BEWAAR- EN VERSHOUDTIPS

Home»BEWAAR- EN VERSHOUDTIPS

  • Zet de oesters onderin de koelkast, bij een temperatuur van 5 to 10°C.

  • Als het mandje open is geweest, zet er iets zwaars op, zodat de druk op de schelp blijft staan.

  • Eet oesters altijd zo vers mogelijk: open of uitgedroogde exemplaren of oesters die geen teken van leven meer geven, kan je beter niet eten.

  • Oesters liggen met de bolle kant naar beneden in het mandje, zodat het oestervocht er niet uit kan lopen.

  • Het invriezen van oesters is af te raden.
  •  

Serveertip

Je serveert ze het best koel maar niet ijskoud. Liefst niet op ijs, maar op grof zeezout of op zeewier. Niet eerder dan een uur voor het eten openmaken.

Serveertip

Gooi altijd het eerste water uit de oester weg. De oesterschelp vult zich weer en de tweede portie water heeft meer smaak.

Bewaartip

Als je ze niet onmiddellijk gaat eten, bewaar de oesters dan op een koele donkere plaats. Leg ze met de bolle kant naar beneden en plaats er een gewicht op. Dat kan een schaal of pan zijn die toch al de koelkast staat.