Recepten & wijnen

Home»RECEPTEN»Acapulco oesters (voor 6 personen)

Acapulco oesters (voor 6 personen)

Ingrediënten:

6  losgemaakte Ireland’s finest oesters op een halve schelp
¼ kopje korianderpesto
½ kopje fijngesneden rode paprika
½ kopje geitenkaas

Grof zeezout (optioneel)

Voor de korianderpesto
1 ½ kopje korianderblaadjes
¼ kopje geroosterde pijnboompitten
2 grof gehakte knoflookteentjes
¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas
¼ kopje geraspte Pecorino kaas
75 ml olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Voor de pesto van de Acapulco oesters: meng de koriander, de pijnboompitten, het knoflook en de kaas in de keukenmachine, tot er een gladde massa ontstaat. Voeg, terwijl de machine nog draait, wat olie toe, tot het mooi smeuïg wordt. Kruid met zout en peper naar smaak. Je kunt de pesto in de koelkast bewaren, met een beetje olijfolie erover om te voorkomen dat de koriander bruin wordt.

Verwarm de grill. Schep op iedere oester wat pesto en verdeel de paprikastukjes en de kaas erover. Als je de oesters onder de grill legt, kan je de Acapulco oesters direct op het rooster plaatsen.

Post Tags -